A tizenhét éves Deion Fludd tavaly nyáron hunyt el, alig két hónappal azután, hogy egy súlyos metróbalesetet követően mozgásképtelen lett. Édesanyja most, március 26-án beperelte a New York-i tömegközlekedési vállalatot, mert állítása szerint az események egészen máshogy zajlottak. 

A fiú a rendőrségi jelentés szerint tavaly májusban barátnőjével együtt átbújt a fizetőkapun, elbliccelve a 2,50 dolláros (550 Ft) jegyet. Amikor a szolgálatot teljesítő rendőrök hozzájuk léptek, Fludd, akinek korábban már volt egy bliccelős ügye, elkezdett menekülni. Futás közben beesett a metróalagútba, ahol elsodorta őt a szerelvény. 
Deion Fludd édesanyjának ügyvédje szerint a fiú koponya- és gerincsérüléseit, amelyek következtében mind a négy végtagja lebénult, nem okozhatta gázolás. Ugyanakkor nem ez az egyetlen érvük: állításuk szerint a fiú halála előtt elmondta édesanyjának, hogy valóban beugrott az alagútba, ám a rendőrök követték oda, és egy zseblámpával tarkón ütötték. 
“Tudnom kell, mi történt valójában.” – mondta a gyászoló anya. “Ha a rendőrök nem előírásszerűen viselkedtek, mindenkinek meg kell tudnia az igazságot.”
Megverték a bliccelő tinédzsert 1