A BKK és a BKV között megkötött közszolgáltatási szerződés alapján a fővárosi közlekedési vállalat 18 db Ikarus V127 típusú autóbusz gyártására és szállítására kötött szerződést, melyek úgynevezett PKD-konstrukcióban készülnek, tehát a BKV üzemeltetőként végzi azok végszerelését. Az első jármű összeszerelése már megkezdődött, idén nyárig pedig 3 busz készül el, a további 15 darabos opció lehívásáról ezután, a tapasztalatok függvényében születhet döntés.

A tizenkét méter hosszú, szóló kivitelű, teljes mértékben alacsonypadlós Ikarus V127-eseket Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelő, Cummins gyártmányú dízelmotorokkal gyártják. A részben kiszerelt vázak fényezését és a helyszínre szállított részegységek beépítését a BKV saját műhelyi kapacitásával a Kelenföldi buszgarázsban hajtja végre, emellett ugyancsak a közlekedési vállalat biztosítja az akkumulátorokat, a gumiabroncsokat, a jegykezelőket és a fedélzeti zártláncú kamerarendszert. Ha kíváncsi vagy hol tart az első példány összeszerelése, kattints valamelyik képre és csodás galéria nyílik! 

Már készülnek az új Ikarusok 1
Már készülnek az új Ikarusok 2

Már készülnek az új Ikarusok

Már készülnek az új Ikarusok

Már készülnek az új Ikarusok 13
Már készülnek az új Ikarusok 14
Már készülnek az új Ikarusok 15
Már készülnek az új Ikarusok 16
Már készülnek az új Ikarusok 17
Már készülnek az új Ikarusok 18
Már készülnek az új Ikarusok 19
Több mint 10 év után állhatnak forgalomba ismét új Ikarus buszok Budapesten, ráadásul azokat a BKV szereli össze
Már készülnek az új Ikarusok 21
Már készülnek az új Ikarusok 22
Fotó megosztása:
Már készülnek az új Ikarusok 23
A buszok vételára 52 millió forint, melyet a BKV további összesen 3,5 millió forintnyi anyaggal és körülbelül 2,5 millió forint értékű munkával egészít ki, amely így kedvező végső beszerzési árat jelent. A megállapodás szerint idén három járművet raknak össze a BKV-nál, a további 15 darab autóbusz pedig jövőre érkezhet Budapestre feltéve, ha a fővárosi közlekedési vállalat megrendeli őket.

Nyílt nap Kelenföldön

A Kelenföldi buszgarázs szombaton nyílt napot tart abból az alkalomból, hogy 65 éve adták át a telephely szerelőcsarnokát. Holnap 10 – 16 óra között családi és szakmai programokkal várják az üzemegység dolgozói a látogatókat. Az érdeklődők többek között megismerhetik és kipróbálhatják az NKH és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kreszfelfrissítő-, valamint a tanulóknak kidolgozott e-learning programját, amely a felelősségteljes közlekedés hangsúlyozását, a balesetek veszélyének felismerését célozza meg.

Már készülnek az új Ikarusok 24 A Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Pályaalkalmasság Vizsgálati Főosztályának szakemberei speciális vizsgálóeszközzel mérik a sofőrök reakcióidejét, koordinációs és koncentrációs képességeit, de a látogatók kipróbálhatják azt is, milyen érzés részeg szemüvegben közlekedni gokarttal és gyalogosan egyaránt, mindezek mellett a  Széchenyi Vasútmodellező Klub és a Magyar LEGO-Vasút Klub jóvoltából terepasztalok, valamint az Élő Mini Világ Alapítvány öko-busza várja az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt nosztalgia-autóbuszok közlekednek, melyek ezúttal díjmentesen vehetők igénybe.

Forrás: Vezess