Az április 23-i Busexpóra a gyártók mellett a szektor beszállító-iparának képviselői is olyan érdekességekkel készülnek, amelyek működés közben, makettek segítségével teszik láthatóvá a fejlesztéseket. A NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestülete) által szervezett kiállításon és szakmai konferencián több újdonság is bemutatkozik, sőt több típus itt debütál majd hazánkban.

Magyarországi premierre készül a kiállítók közül az EvoBus Hungária Kft. A cég az új Setra TopClass 500 termékcsalád egyik prémium kategóriás, háromtengelyes kivitelű, rángásmentes váltóval ellátott luxus turista-autóbuszával érkezik, amely most mutatkozik be itthon a nagyközönség előtt, és amelyet ki is próbálnak a rendezvénynek otthont adó zsámbéki Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai pályán. A látogatók továbbá egy S 416 UL Business helyközi kivitelű, és egy Mercedes-Benz Citaro városi kivitelű autóbuszt is megtekinthetnek.

A VDL a Citea városi, illetve a MidCity kisbuszt hozza el a hazai közönségnek, de természetesen látható lesz a Futura FHD2 távolsági busz is, amelyből egyre többel lehet találkozni a magyar utakon is. A hibrid buszok piacvezetőjének számító Volvo számos különleges megoldással készül a rendezvényre. Legnagyobb büszkeségük az úgynevezett I-Coaching rendszer, amely gyakorlatilag egy beépített sofőrkorrigálóként működve nyújt támogatást a gépkocsivezetőnek ahhoz, hogy biztonságosabban és üzemanyag-hatékonyabban kezelje a járművet.

A gyártók mellett a beszállítók is különlegességekkel érkeznek az idei Busexpóra. A haszongépjármű, autóbusz, személygépkocsi, valamint speciális jármű hajtás- és kormányzási rendszerek javításával, forgalmazásával foglalkozó Protruck Kft., a gyártó, ZF Friedrichshafen AG-vel közösen például egy makettekkel berendezett látvány-kamionnal érkezik, amelyben működés közben lesznek láthatók többek között sebességváltók, de más hajtáslánc-elemek is, úgy, mint lengéscsillapítók, kuplungok vagy kormányzási rendszerek.

További információ itt.