A világ nagyvárosaiban állandó probléma, hogyan csábítsák át a tömegközlekedésre az autósokat. Prága pajzán megoldással kísérletezik, amikor randivonatokat indít, Malajzia viszont a sznobok önérzetére próbál hatni, és a BMW amerikai formatervező stúdiója által megálmodott szerelvényeket – összesen ötvennyolcat – állít forgalomba 2017-től. 

“A kocsi külső formaterve dinamizmust és erőt hirdet. Magabiztosság, élvonalbeli műszaki tartalom, haladás és biztonság – ezek azok az értékek, amelyeket a dizájn közvetít” – mondta Laurenz Schaffer, a BMW Group DesignworksUSA elnöke, utalva a motorkocsi orrán kialakított, különleges világítási koncepcióra. 
Malajzia színes, sokoldalú kultúrájára utalva hagyományos, geometrikus mintázatok és a kék legkülönfélébb árnyalatai uralják a belteret. 
Az ajtókat kontrasztos színalkalmazás segít azonosítani; a belső világítást teljes egészében LED-ekkel oldották meg. Az ülések alatt rejtett világítást alakítottak ki, ami egyszerre szolgál pszichológiai (fokozott tér- és biztonságérzet) és gyakorlati (könnyebb takarítás) előnyökkel. 
A maláj fővárosban csúcsidőben 3,5 percenként közlekedik majd a Metro Inspiro; a négy kocsiból álló szerelvények befogadóképessége 1200 fő. Minden szerelvényen hat darab, kerekesszék befogadására alkalmas helyet alakítottak ki. 
A kocsik várható üzemideje 30 év, a szerelvények könnyű acél kocsiszekrénye és egyéb szerelvényei 95 százalékban újrahasznosíthatók. A csendes üzem érdekében nagyméretű kerekeket alkalmaztak; a világítási rendszer mellett a légkondicionáló berendezés is energiatakarékos. 
Metrókocsi sznoboknak 3
A kocsik áráról nem közölt információt a BMW.