A jármű eredeti tulajdonosa, Bill Larson az L111-et az 1980-as években is fakitermelő vállalkozásában használta. “A Scaniákat sokkal jobb vezetni, mint az amerikai teherautókat. Jobb volt a kormányzási szög és a fülke zajszigetelése is. Az irányíthatóság kiváló volt, a szimpla hajtás megfelelő nyomatékot vitt át a kerekekre. A váltó a célnak tökéletesen megfelelt és a fékek is kitűnően működtek. A felfüggesztés teherbírása is megfelelő volt a nehéz rakományokhoz.” – emlékezett vissza a tulajdonos.

A teherautót korábban már egyszer felújították, beleértve a motorját is. A belső tere aránylag jó állapotban volt, viszont mivel egy ideig szabadtéren tárolták a járművet, ezért a külső része alapos felújításra szorult. A helyi restaurátorok teljesen leszedték a teherautóról a fényezést, valamint eltávolították az egyes elemeket róla. Ekkor derült ki, hogy a tetőhöz, a padlóhoz és a kabin hátuljához új elemeket kell készíteniük.

A járművet tulajdonosa szerint jobb volt vezetni, mint az Ausztráliában közlekedő amerikai teherautókat

A járművet tulajdonosa szerint jobb volt vezetni, mint az Ausztráliában közlekedő amerikai teherautókat

A Scania Használt Alkatrész osztályának köszönhetően az L111 felújítása magas színvonalon valósult meg. A jármű visszakapta eredeti színét, sőt a feliratokat és a csíkokat kézzel festették rá. A Scania terve, hogy a helyreállított járművet rendszeresen bemutatja majd rendezvényeken, kiállításokon.