A rutinos versenyző szerint ehhez nem kell mást tennie, mint stabil pontszerző helyeket megcsípnie az idei futamokon. De valóban elég-e ez a sikerhez? Az egyéni pontversenyben tavaly negyedik helyezést elérő 29 éves szombathelyi fiatalember úgy véli, hogy a téli szünetben nemcsak a megbízhatóság, hanem a sebesség szempontjából is sikerült előrelépnie csapatának.


“Minden olyan alkatrésznek, amellyel problémánk volt tavaly, utánajártunk, megkerestük a legjobbakat és kicseréltük. Azt gondolom, ezekkel már nem lesznek, nem lehetnek gondok” – jelentette ki Kiss. Hozzátette, legfontosabb feladatuk az, hogy az időmérő edzéseken az első helyen végezzenek. “Innentől kezdve a megbízhatóságon van a hangsúly, a jó rajthelyet ki kell használni, el kell jutni a célig. Az elejéről startolva ráadásul kisebb az esélye annak, hogy belekeveredjünk az ütközésekbe, amelyek a mezőny hátsó részében jellemzőbbek” – mondta a pilóta.
Kiss tavaly tizenhétszer állt a dobogón, míg két hétvégén – Belgiumban és Ausztriában – mind a négy futamon pódiumra állhatott. Csapattársa, a 17 éves Major Benedek újoncként futamokat is nyert és tizedik lett az egyéni pontversenyben. A magyar csapat a konstruktőrök között negyedikként zárt tavaly.
Első nap Kiss Norbert büntetést kapott, Major Benedek pedig a 14. lett. Vasárnapra azért megjött a jó szerencse és mindkét magyar pilóta pontszerzéssel távozhatott Spanyolországból

Első nap Kiss Norbert büntetést kapott, Major Benedek pedig a 14. lett. Vasárnapra azért megjött a jó szerencse és mindkét magyar pilóta pontszerzéssel távozhatott Spanyolországból

“Stabilan kell hozni a pontokat. 40-46 pontot lehet reálisan begyűjteni egy hétvégén, ezzel a szezon végén 400 pont felett lehetünk, ami az elmúlt évek tapasztalatai alapján már elég lehet a bajnoki címhez” – mondta Kiss. Az Európa-bajnokság a kategória legmagasabban jegyzett sorozata, amelyet csak azért nem hívnak világbajnokságnak, mert a programban nem szerepel tengerentúli helyszín.

A kamionos Eb első futamát idén Isztambulban rendezik május 3-4. között. A korábbi hírekkel ellentétben idén mégsem lesz versenykamionos futam a Hungaroringben. Az osztrák futam viszont megmaradt a január végén kiadott versenynaptárban, ezért a magyar rajongók számára mégiscsak lesz “hazai” pálya.

Forrás: MTI