Száz új munkahely jött létre a közúti árufuvarozással és raktározással foglalkozó Waberer’s-Szemerey Logisztika miskolci bázisán. A hárommilliárd forint értékű beruházást csütörtökön adták át. Egy, a kormány és a Waberer’s cégcsoport között létrejött stratégiai együttműködésnek köszönhetően Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint kétszázan szerezhettek állami finanszírozással jogosítványt, valamint lehetőséget a Waberer’s Internationalnél történő elhelyezkedésre.
A hűtőfuvarozás hazai piacvezetője, a Szemerey Transport és a Waberer’s Logisztika alig több mint egy évvel ezelőtt egyesült. A fúziót követően a cég központja Miskolc lett. A társaság tavaly már 25 milliárd forintos árbevétel mellett 600 millió forint nyereséget könyvelhetett el. A cégcsoport összesen 150 ezer négyzetméternyi alapterületű raktárkomplexumot kezel, teherautói az elmúlt évben 50 millió kilométert futottak és évente 2,5 millió tonna árut mozgatnak meg.
A beruházásnak köszönhetően 160 új kamiont vásároltak, melynek feléből a régi járműveket cseréltek le. Az együttesen 1200 szakemberrel és 700 teherautóval rendelkező cégek az összevont árbevétele 2012-ben mintegy 22 milliárd forint, egy évvel később pedig már 25 milliárd forint volt. A Gazdasági Versenyhivatal az elmúlt évben hagyta jóvá a Waberer’s Logisztika és a miskolci Szemerey Transport üzletrész-, illetve részvénycsere révén 2012-ben történt fúzióját.

Forrás: MTI