Nem is olyan rég még arról számoltunk be, hogy egy aszfaltozógépeket gyártó német cég karosszériáinak gyártására nyert el megbízást a Rába. Akkor nem derült ki, hogy pontosan milyen értéket képvisel ez a megbízás. Most a győriek futóművek szállítására kötöttek szerződést két nyugat-európai prémium gyártóval. Hogy pontosan melyikkel, azt egyelőre nem tudni.

Az két gyártóval kötött megállapodás értelmében 2016-tól új típusú tengelytestek sorozatgyártását kezdheti meg a Rába futómű üzletága. A hosszú távú együttműködéseken alapuló megbízások hátterében a járművek hajtásláncát is érintő modellváltás áll. A továbbfejlesztett, súlyoptimalizált futómű-alkatrészeket közepes, illetve nehézkategóriás teherautó modellekbe építik be. A konstrukciós váltást a megrendelt tételek többségénél mérnöki szolgáltatásokkal támogatta a Rába szem előtt tartva a dizájnt és a költséghatékonyságot. A szállítások összértéke éves szinten pedig elérheti a 18 millió eurót.

A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az USA, az Európai Unió és a Független Államok Közössége. A vállalatcsoport éves értékesítése 2012-ben meghaladta a 42 milliárd forintot.