A Global 100 elnevezésű listát minden évben a davosi Világgazdasági Fórumon hozzák nyilvánosságra, és a gazdaság bármely szektorában kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok szerepelnek rajta. A legfrissebb listán a Scania a 38. helyet szerezte meg, amellyel a svéd vállalatok közül az első lett, illetve az autóipari szektorból a BMW után a második legjobb pozíciót érte el.

Ahhoz, hogy egy vállalat a listára felkerülhessen, tizenkét különböző, a fenntarthatóságot jellemző teljesítménymutató alapján vizsgálják meg tevékenységét. Ilyenek például az egységnyi termék előállítása során felhasznált energia a vállalat bevételéhez viszonyítva, a különböző területeken és beosztásokban dolgozó alkalmazottak egymáshoz viszonyított bére, a munkahelyi balesetek miatt kieső idő, a széndioxid-kibocsátás, valamint az, hogy a vezetőségben milyen arányban dolgoznak nők.  

A Scania-termékek környezetre gyakorolt hatásának több mint 90 százaléka használat közben keletkezik. Ez az oka annak, hogy a svéd gyártó különböző csomagajánlatokkal, megoldási javaslatokkal – mint például a Scania Ecolution – segít az ügyfelek számára költségeik és széndioxid-kibocsátásuk csökkentésében, miközben a szolgáltatási csomag igénybevételével a közúti biztonság is javul. A Scania mindemellett dolgozik a biztonságos és egészséges munkahelyi környezet megteremtésén, valamint azon, hogy saját gyártóegységei és termékei a lehető legtisztábban üzemeljenek.