A győri cég Európa egyik vezető építőipari-jármű gyártójával, a Joseph Vögele AG-vel írt alá 2016 végéig szóló szállítási megállapodást. Az állami tulajdonú magyar cég új beszállítóként nyerte el a továbbfejlesztett aszfaltozógépek gyártási jogát. A szerződés értelmében a győriek kétféle típushoz szállíthatnak alvázakat a német piacra.

A Rába tájékoztatása szerint a termelés idén futhat fel, azonban a cég nem kívánta közölni sem az üzlet értékét, sem pedig a gyártott mennyiséggel kapcsolatos információkat. A megrendelés ugyanakkor nem igényel plusz beruházást, mivel a meglévő kapacitással teljesíthető a kétéves kifutású megrendelés. Az új együttműködés megvalósulását jelenősen segítette, hogy a Rába a haszongépjármű-alvázak nyugat-európai piacán számos neves gyártónál már ismert beszállítónak számít.

Tavaly például a győri vállalat több mint 2000 építőgéphez szállított vasszerkezeti terméket. Az üzletfejlesztésnek és a folyamatosan növekvő forgalomnak köszönhetően a tavalyi évben a polgári értékesítés árbevétele elérte a katonai termékek árbevételi szintjét. A cég tájékoztatása szerint az új alváz sorozatgyártása már a tavalyi évben megkezdődött.

Forrás: MTI