A görögországi Pireusz szigeten vadonatúj MAN kukásautók álltak forgalomba. A válsággal bajlódó ország egyik legforgalmasabb kikötővárosa 16 darab új hulladékgyűjtő teherautót vásárolt. A flottában TGL, TGM és TGS modell is megtalálható a legapróbbtól a legnagyobb monstrumig. A járművek felépítményét Görögország legnagyobb gyártója, a Kaoussis készítette.

A járművekkel szemben számos feltételt támasztottak, mint a lehető legnagyobb rendelkezésre állási idő, a gazdaságosság, valamint a teljeskörű szerviztámogatás. A kukásautók karbantartásáról a helyi felépítmény-gyártó, a Kaoussis, valamint az MAN szervizhálózata gondoskodik. Az új hulladékgyűjtő flottában többek között a nehéz teherbírású TGS 26.360-as kamion is megtalálható, melyet billenthető konténerrel, valamint hulladéktömörítő berendezéssel is elláttak. A csapatot két konténeremelővel szerelt, középkategóriás TGM 18.250-es egészíti ki, melyek a német haszonjármű-gyártó legújabb modelljei közé tartoznak.

A 10  és 12 tonnás TGL-t kifejezetten a városi szemétszállításra tervezték, de jó szolgálatot tud tenni a kikötői forgalomban is

A 10 és 12 tonnás TGL-t kifejezetten a városi szemétszállításra tervezték, de jó szolgálatot tud tenni a kikötői forgalomban is

Az i-re a pontot a könnyű teherbírású 10 és 12 tonnás TGL teherautók teszik fel, melyeket kifejezetten a városi szemétszállítás igényei szerint terveztek. A kiskerekű, mini felépítménnyel gyártott járművek jó manőverezési képességüknek köszönhetően a szűk belvárosi utakon rövid idő alatt képesek összegyűjteni a hulladékot. A Kaoussis S.A. már 50 éve van jelen a görög piacon. A cég portfóliójában nem csak kukásautó-felépítmények gyártása, hanem konténerrendszerek, valamint hulladékgyűjtő szigetek létrehozása is szerepel.