A MÁV vonatai a mai nap folyamán a munkanapokon érvényben lévő, január elsején az ünnepnapi, másodikától pedig a megszokott menetrend szerint közlekednek. A cég jelezte, hogy az összes rendelkezésre álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. Ahol az utasforgalom indokolja, ott több kocsival közlekedtetik a vonatokat. A vasúttársaság január 5-én, délután mentesítő járatokat indít Budapestre Miskolc Tiszai pályaudvarról és Nyíregyházáról.

A BKV járatai napközben az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek, néhány vonalon pedig év végi menetrend lesz érvényben. Ez nemcsak a buszközlekedést, hanem a metró- és HÉV-vonalakat, valamint villamosjáratokat érinti. Szilveszter éjjelén ötpercenként közlekednek a 4-es és 6-os villamosok, és egy órás időközökkel egész éjjel jár a fogaskerekű. Néhány kivétellel az éjszakai járatok sűrűbben vagy nagyobb befogadóképességű buszokkal követik egymást, egyes viszonylatok pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik.

   

Január elsején, üzemkezdés után a BKV a járatait a munkaszüneti, vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekedteti. A Volánbusz tájékoztatása szerint kedden a tanítási szünetes munkanapi menetrend lesz érvényben. Január elsején a munkaszüneti napi, csütörtöktől pedig a tanítási szünetes munkanapi menetrend szerint közlekednek a társaság buszai.

Forrás: MTI