28 darab teljesen elektromos Nissan e-NV200-as furgont helyezett forgalomba a British Gas. A környezetbarát járműveket az üzemanyagipari vállalat hat hónapon át teszteli. A projekt az Egyesült Királyság valaha volt legnagyobb elektromosfurgon-tesztjének számít még akkor is, ha a közel harminc darab e-NV200-as meglehetősen kis mennyiségnek számít a cég 13 ezres járműflottájában.

A projekt nem kis összefogás eredményeképpen valósul meg, ugyanis négy cég, Hitachi Capital Commercial Vehicle Solutions, a Gateshead Főiskola, a British Gas és a Nissan vesz részt a hosszútávú teherteszt megvalósításában.  A több tucat nullemissziós járművet november végétől egészen 2014 áprilisáig használják a British Gas telephelyein. A Nissan e-NV200-as globális tesztje már két éve zajlik, várhatóan jövőre kerül a márkakereskedésekbe.

Nagy elektromosteherautó-teszt 2

A 4,4 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,7 méter magas furgon hajtásláncát a Leaftől örökölte. A furgont Spanyolországban gyártják majd várhatóan 107 lóerős, 280 newtonméter nyomatékú villanymotorral. Az e-NV2000 végsebessége 140 kilométer/óra, hatótávolsága pedig 175 kilométer. Az akár hétszemélyessé is tehető furgont 230 voltos hálózatról nyolc óra alatt lehet felölteni.