A svéd gyártó videója gyakorlatilag az első alkatrészek összerakásától kezdve egészen a menetkész állapotig mutatja be a Streamline nyergesvontató születését. A különleges kisfilmhez a Scania a time-lapse technikát alkalmazta, mely egy olyan fotózási eljárást takar, amikor a hosszú idő alatt készített felvételeket rövid idő alatt  játsszák le egymás után. Ez olyan hatást kelt, mintha az adott munkafolyamat pillanatok alatt zajlott volna le. Bár rendkívül szemlétesre sikeredett a videó, azért igényelnek némi háttérinformációt a képsorok.

Hét óra és 500 ember

A hollandiai Zwolle-ban forgatott kisfilm egy R 730-as kamion összeszerelését mutatja meg. A folyamat nagyjából hét órát vesz igénybe és az összeszerelő szalag 65 állomása mentén mintegy 500 ember munkáját jelenti. Az üzemeltető által rendelt extra berendezések felszerelése akkor kezdődhet meg, ha a kamion elhagyta a Scania üzemét. Az extra opciók beszerelése pár órás időtartamtól kezdve akár több napot is igénybe vehet. A Scania általában 8-8,5 hetes szállítási határidővel dolgozik, azaz ennyi idő telik el a rendelés leadásától a kész jármű ügyfélhez történő leszállításáig.


Mi történik a gyárban?

A tehergépkocsi megrendelésével egyidejűleg számos folyamat indul el. A Scania gyártóegységeiben megkezdődik a tengelyek, motor, fülke, alváz és sebességváltó összeállítása. Miután ezek elkészültek, leszállítják őket a tehergépkocsi rendeltetési helyéhez legközelebb található összeszerelő üzembe. Ilyen üzem működik Södertälje-ban (Svédország), Angers-ban (Franciaország), Sao Bernardo do Campo-ban (Brazília) és Zwolle-ban (Hollandia). Egy üzemeltető számára természetesen a végeredmény a lényeg, azaz, hogy a kamion menetkész legyen. Ettől függetlenül azért ez a videó jól érzékelteti, hogyan jut születik egy igazi svéd öszvér.

a videó a hirdetés után indul