A TÜV 2013-as riportjában újra a Volkswagen csoporthoz tartozó MAN-t választotta a legmegbízhatóbb márkának. A csoport haszonjármű jelentése szerint a müncheni cég gyártmányai meggyőző arányban szerepelnek azon járművek között, amelyek kifogás nélkül átmentek a vizsgán. Az MAN ezzel vezető helyet szerzett magának, ugyanis az egyéves teherautók között 82 százalékban fordult elő hibamentes eredmény (78 százalék 2012-ben).

A régebbi tehergépkocsik is átlagon felüli számban felelnek meg hiba nélkül a műszaki vizsgákon. Átlagosan minden évjáratban 65 százalék kifogás nélkül megy át a vizsgálatokon. Ezzel az eredménnyel az MAN 3,5 százalékkal előzi meg a konkurens márkákat. Az egyéves járművek 95 százaléka említésre méltó hiba nélkül felel meg a műszaki vizsgán, míg az ötéveseknél ez az arány 82 százalék.

A TÜV haszonjármű-jelentésében a Verkehrsrundschau című szakfolyóirattal közösen az egy és öt év közötti haszonjárművek vizsgálati eredményeit értékelte ki. A dokumentum az alábbi linkről tölthető le. A TÜV Rheinland Csoport a műszaki szolgáltatások világszerte vezető vállalata. Az 1872-ben alapított, kölni székhelyű csoport 500 telephelyén több mint 16 000 embert foglalkoztat a világ 65 országában, éves bevétele mintegy 1,417 milliárd eurót tesz ki.