Az időmérőn Kiss Norbert második lett a német Markus Oestreich mögött, Major Benedek viszont az első gyorsköre után elmért egy féktávot, becsúszott a kavicságyba és mire kiszedték, nem tudott már körbeérni, ezért első köre alapján a tizenegyedik lett.

Az első futamon Kiss Norbert külső ívről rajtolt közvetlenül Oestreich mellől, és mint az várható volt, a német kivezette őt az első kanyarban.  Míg a magyar próbált kikecmeregni a homokból, a fél mezőny elszáguldott mellette és visszaesett a nyolcadik helyre. Onnan nagy csatákban a futam végére egészen a negyedikig tudta előre verekedni magát.

Nehéz nap Jaramában 2
Az Oxxo csapat fiatal pilótája jól kapta el a rajtot, de kisebb technikai probléma miatt át kellett mennie egy kavicságyon. A cseh Franikie azonban hátulról nekiment Benedek kamionjának, ami miatt defektet kapott a tinédzser versenyző, ezért a tizedik helyen zárta az első futamot.

A második rajt után Kiss Norbi másodiknak fordult, támadta Janiecet, de a francia leszorította őt a pályáról, így ketten is elhúztak mellette. Norbi Hahnt visszaelőzte, majd később sikerült Janiecet is maga mögé utasítani, viszont a nagy előnnyel vezető Markus Oestreichet már nem tudta utolérni, ezért a második lett a spanyolországi versenynap második futamán.

Kiss Norbert a mai nappal feljött az összetettben a negyedik helyre, Major Benedek pedig megerősítette tizedik helyét. Jövő héten a franciaországi futamokon szoríthatunk a magyar csapatért.

A jövőben a csapatot egy hazai buszos vállalkozás is segíti, az istálló ugyanis tegnap honlapján közzétette, hogy a tíz éve a Credo autóbuszok gyártásával foglalkozó Kravtex, az Oxxo Truck Race Team hivatalos együttműködő partnere lett.