A most elnyert ötdarabos megrendeléssel összességében már 66 autóbusz szállítását kezdheti meg 2014 tavaszán a győri társaság a Tüke Busz Zrt. számára. A múlt héten a Volánbusszal kötött, 61 csuklós buszról szóló szerződés értéke mintegy 16 millió euró, azaz körülbelül 4,8 milliárd forint. A Rába tájékoztatása szerint a több mint félszáz járműre vonatkozó megrendelés állomány megteremtette a helyi gyártás alapját jelentő, továbbá a cég már meglévő gyártókapacitásait kiegészítő beruházások megvalósításának feltételeit is.
   
A Rába-Volvo beszállítói programra érkező pályázatok első feldolgozása lezárult, a 365 jelentkező közel kétharmada lehet alkalmas a programban való részvételre. A kiválasztási folyamat következő lépéseként a Rába auditálást indít, végül a Volvóval közösen határozza meg a programba bekapcsolódó vállalatok körét. Az együttműködés gyakorlati megvalósítása során a Rába tovább dolgozik autóbuszprogramjának kiterjesztésén, valamint az évi 200-300 darabos fenntartható piaci jelenlét kialakításán, ami további lendületet ad a lokalizálás és az ellentételezési program felgyorsításának.

A svéd Volvo Bus Corporation és a Rába idén kötött stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást. A gyártás 2014 elejére tervezett beindítása várhatóan 300 új munkahelyet hoz létre, egyharmada a külső beszállítóknál keletkezik, másik harmada a Rába Jármű Kft.-nél, a fennmaradó rész pedig – a termelés felfutása után – a Rába-csoport más vállalatainál. A darabszámtól függően akár több milliárd forintra rúghat az az összeg, amit a Rába a buszgyártás beindítására fordít. A buszok a vállalat több tízezer négyzetméteres győri csarnokában készülnek majd.

A pécsi tömegközlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt. augusztusban 15 darab magyar gyártmányú, új, szóló kivitelű Credo Citadellt helyezett forgalomba. A társaság mindamellett tavasszal bejelentette, hogy 10 darab Kravtex (és nem ‘Krawtex’) által gyártott Credo Citadellt bérel, melyek közül kettő csuklós kivitelű jármű. Igaz az öt darab csuklós buszra kiírt tenderen nem indulhatott a mosonmagyaróvári gyártó a műszaki feltételek  miatt, a Credo termékpalettáján jelenleg is megtalálható a csuklós Citadell 19. A Tüke Busz Zrt. tehát a Rába-Volvo párost választotta csuklós autóbuszflottájának megfiatalítására.