Az új Volvo FH-t választotta Európa 25 országának vezető kamionos újságírója a 2014-es Nemzetközi Év Tehergépjárművének. A díjat Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke vette át a moszkvai Comtrans kiállításon.  ünnepségén.

Összefoglalva a zsűri véleményét, a Nemzetközi Év Tehergépjárműve díj elnöke, Gianenrico Griffini így kommentálta a döntést: „A Volvo Trucks egy teljesen új nehéz-tehergépjárművet alkotott, amely innovatív fülkéjével, hi-tech hajtásláncával és speciális karbantartási megoldásaival új mércét állított fel az autóiparban.”

A Volvo FH lett a 2014-es Év Kamionja 1

A 13 és 16 literes motorokkal rendelhető kamion sikerében komoly szerepe lehet az I-See technológiának. A navigáció adatai alapján az FH képes teljesen automatikusan, jó előre a domborzati viszonyok változásához igazítani a motorvezérlést és a sebességváltást.

Az idei a harmadik alkalom, hogy a Volvo FH-t választották a Nemzetközi Év Tehergépjárműjévé. A modell először 1994-ben, majd 2000-ben nyerte el a díjat. A 2014-es modellév újdonságai közül 116 ponttal vitte el a Volvo a pálmát, 105 ponttal lett második a DAF XF.

A Volvo FH lett a 2014-es Év Kamionja 2

Az új Mercedes Arocs kapta a bronzérmet. Az International Truck of the Year (ITOY) zsűritagok minden évben az előző 12 hónap új modelljei közül választják ki pontozással a legjobbakat, a pontozásban az innováció, komfort, biztonság, vezethetőség, üzemanyag-takarékosság és az üzemeltetési költségek játszanak döntő szerepet.