Előadásokkal és bejárással egybekötött szakmai látogatást tett hétfőn, illetve kedden Budapesten az Amsterdamban épülő új, Noord/Zuid metróvonal projektigazgatója és két munkatársa. A delegáció a holland főváros és Budapest között létrejött együttműködési megállapodás keretében a Főpolgármesteri Hivatal meghívására érkezett a magyar fővárosba. 

A vendégeket – Peter Dijk projektigazgatót, valamint Benno Stoiber projektvezetőt és Alex Sheerazi kommunikációs vezetőt – Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója fogadta, aki egy előadás keretében bemutatta Budapest tömegközlekedését, a BKK feladatait és szervezetét, illetve ezzel összefüggésben a folyamatban lévő fővárosi közlekedési intézményrendszer átalakítását. 
A menedzsment ezt követően megismerkedett a 4-es metró előzményeivel, műszaki állapotával, továbbá a beruházás nehézségeivel. Ezt követően a delegáció szakmai kíséret mellett látogatást tett a Fővám téri és a Szent Gellért téri állomáson, illetve megtekintették az új vonal kelenföldi járműtelepét is. 
A tapasztalatcserét követően a résztvevők megállapították, hogy a 2006-ban indult 4-es metró beruházás és a 2002-ben elkezdett amszterdami – észak-dél irányú – metróvonal építése számos ponton mutat hasonlóságot, a metróépítőknek ott is nagyon hasonló műszak, jogi és szerződéses nehézségekkel kellett és kell szembenézniük. A résztvevők a jövőben is folytatni kívánják az együttműködést.
Forrás: BKK