Új modellel bővült a Fiat Professional kínálata, az olasz autógyár haszongépjármű-részlege bemutatta a Panda Vant. A járgány a személyautó változaton alapszik, ugyanazok a formák köszönnek vissza, a teherautót sötétített hátsó ablakairól lehet felismerni.

Apró munkás a Fiattól 1
Apró munkás a Fiattól 23


A fóliázott üveg sem takar el mindent a kíváncsi szemek elől, a teljesen zárt, dobozos kialakításra októberig várni kell. Az alapmodellek fényezetlen lökhárítóval készülnek, felárért viszont személyautósabbá tehető a Panda Van.

Ráadásul a modell elérhető hátsó üléssel is, ilyenkor szinte csak az ülések mögé beszerelt védőrács jelenti a különbség a személyszállítóhoz képest. Az igazi dolgos változatban persze csak két ülés van, így pedig egy köbméternyi szabad hely jut az árunak, amely akár 1,2 méter hosszú is lehet. Az autó terhelhetősége 500 kilogramm. A 3,6 méter hosszú kocsi városi használatra ideális, hiszen fordulóköre mindössze 9,3 méter.

Elérhető olyan csomagtartó-kialakítás is, amely a csomagtér-nyílással egy magasságban fut az első ülésekig sík felületet kialakítva, míg alatta rekeszekbe rejthetők a kisebb tárgyak. A Panda Vanhez kérhető kivehető csomagtér-világítás is, amely a szabadban zseblámpaként funkcionál.  

Kétféle négyhengeres motorral készül a Fiat Panda Van. Az 1,2-es benzines 69 LE-t és 102 Nm-t nyújt, az 1,3-as dízel 75 lóerős, de nyomatéka 190 Nm. Előbbi 5,2 literes, utóbbi pedig 3,9 literes átlagfogyasztást produkál.

Hamarosan tovább bővül a kínálat, a jelenlegi elsőkerék-hajtás mellé érkezik a 4×4 kivitel és 0,9 literes turbómotorral is bemutatkozik a Panda Van.