Március elején újraindul a gyártás a NABI autóbuszgyár kaposvári üzemében, ugyanis a kaliforniai Los Angeles közlekedési vállalata újabb, 150 darabos megrendelést hív le a NABI-val 2008-ban megkötött keretszerződésből.

A 2011-es év derekán Kalifornia állam pénzügyi nehézségei miatt Los Angeles szüneteltette autóbuszflottájának megújítását, ezért a NABI a kaposvári üzem termelésének felfüggesztésére kényszerült. Az amerikai nagyváros az idei év elején azonban forrásokhoz jutva tovább folytatja tömegközlekedési rendszerének fejlesztését, és ismét NABI CompoBus mellett döntött.

A most megrendelt, a világ egyetlen teljesen kompozit vázszerkezetű autóbuszai 13,7 méter hosszúak, és városi – elővárosi viszonylatban teljesítenek majd szolgálatot.

A kaposvári üzem alapkövét 2000-ben tették le, és 2002-ben indult meg a különleges autóbuszok gyártása. A NABI eddig több mint 5 milliárd forintot fordított a kaposvári üzem elindítására, és különböző fejlesztésekre, melyek eredményeképp több mint 500 kompozit autóbusz-karosszériát gyártott és szállított le megrendelőinek.

Eközben a NABI Budapesten működő üzeme bemutatta, és sorozatgyártásra előkészítette új NABI Sirius típuscsalád két tagját, a városi, illetve a helyközi autóbuszt. A NABI Sirius az európai típusbizonyítvány birtokában mind a magyar, mind az európai előírásoknak tökéletesen megfelel, sajnos egyelőre azonban csak az amerikai megrendeléseknek köszönhető, hogy a cég hazánkban több száz főt tud foglalkoztatni a legnagyobb magyar autóbuszgyártó üzemeiben.