Elnézést, orosz szót hallottam itt a standon, Önök egy orosz érdekeltségű vállalat? – kérdeztem a Techintacto nevű kiállító recepciós lánykáját. Nem, nem, biztos rosszul hallotta, semmi közünk az oroszokhoz, ez egy dortmundi székhelyű cég, jött a válasz. Aztán később kaptunk egy kis brosúrát a cégről, a hátoldalán ott szerepelt, hogy bár valóban dortmundi a cég, három külhoni szervizbázisa közül kettő Oroszországban van (egy moszkvai és egy szentpétervári kirendeltség, a zürichi mellett). Hogy miért kellett ilyen bőszen tagadni az orosz kapcsolatot, nem tudom, nem szégyen az, ha valaki orosz gazdagoknak készít lövedékálló luxusbuszlimuzint. Azt hiszem.

Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 1
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 2

Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal

Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal

Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 14
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 15
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 16
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 17
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 18
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 19
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 20
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 21
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 22
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 23
Páncélozott Merci-busz orosz kapcsolattal 24
Fotó megosztása:
Bekéredzkedtünk, megnéztük a kiállított luxusbuszt és a sokkal izgalmasabb, félig kibelezett páncélozott Mercedes V-osztályt. Sok információt nem kaptunk, de azért később sikerült kinyomozni a neten, hogy egy ilyen autó ára cirka félmillió euró, 150 millió forint:
a videó a hirdetés után indul
Ennyi pénzért FB6-os páncélozottságú vezetőfülke jár (5,56-os NATO-lőszer elleni védelem), az utasok pedig még magasabb szintű, FB7-es védelmet kapnak (7,62-es NATO-lőszerek). A padlólemez kézigránátok, kisebb páncéltörő gránátok és aknák ellen véd a specifikáció szerint. A 2,2 literes Mercedes-dízelmotor a páncélozott V250-ben a gyártó állítása szerint vegyes üzemben hat litert fogyaszt százon. IMG_0318 Az pedig már igazán a legkevesebb, hogy az iPhone-okra, iPadekre fejlesztett applikációval a kocsi klimatizálása és multimédia-rendszere telefonról vagy tabletről is vezérelhető. A menü természetesen orosz nyelven is rendelkezésre áll. Csak úgy mondom.