Mint minden évben, most is Európa autópályáinak végtelen aszfaltcsíkjait használtuk arra, hogy eljussunk a Genfi Autószalonra. A tavalyi rendhagyó, lakóautós kaland után 2014-ben visszatértünk a sokkal gyorsabb, ugyanakkor jóval unalmasabb személyautós transzporthoz. Az utazási formához, ami a külföldi munkavállalás miatt egyre többeknek ismerős. Matricavásárlás, tankolás, életben tartó kávébeöntések körforgása hosszú órákon keresztül. 

Ilyenkor csigatempóban vánszorognak a kilométerek, egy-két óra alatt már a politikailag inkorrekt témák és a disznó viccek is elfáradnak. Nincs frissítőbb élmény ebben a melankóliában, mint átlépni az osztrák-német határt, és élni a sebességkorlátozásoktól mentes szakaszok adta szabadsággal. A fekvő nyolcas jegyében padlóig taposott gázpedállal élvezett szakaszok között pedig átkozhatjuk a virágzó német gazdaságot, ahol minden épkézláb polgár autózik, és totyog a dugóban. 
Útban Genf felé, avagy így húzunk el nyugatra 1
A BMW X5 40d több mint alkalmas eszköz egy 1200 kilométeres kiránduláshoz

Átlagos mindennapjaink része lett ez az ingázás, ma már szinte minden magyar baráti társaságban, családban akad olyan, aki vérben úszó szemekkel teker ezer-ezerkétszáz kilométert, ahogy mi is tettük a Genfi Autószalon kedvéért. 
Útban Genf felé, avagy így húzunk el nyugatra 2
Az autóval Genf felé tartó csapat háromnegyede, négy utassal még kellemesen terjengős a helykínálat a BMW-ben, ami a hazaút során öt személlyel is bizonyíthat :)
Csak beülünk és zúzunk a cél felé, mellettünk végtelen szalagkorlát-kígyó, az autópályák uniformisa minden országban egyforma. Végül Svájcba érve tizenkét óra és ezerkétszáz kilométer után a 84. Genfi Autószalonra beesve kutatjuk a választ a nagy kérdésre: miről szól a ma emberének az autózás? Szabadságot ad 2014-ben, ha kocsit birtokolsz, vagy inkább béklyó?

Talán erre a nagy rejtélyre nem találunk kielégítő magyarázatot, de az biztos, hogy megmutatunk mindent, amit látni érdemes itt, a világ autóiparának egyik legnagyobb seregszemléjén. Maradjatok velünk, kövessétek a Facebook-oldalunkat, és a főoldalon felbukkanó videókat, híreket, képgalériákat! (Mert mint mindig, a helyi gyönyörű lányok galériája is érkezik majd, csak türelem!)