Korábban már részletesen megírtuk, ám nem illusztrálhattuk azokat a változásokat, amelyekkel márciusban lép színre a Ford Focus, most viszont előkerültek az érkező modellfrissítés hivatalos fotói. 

Beszűkíti harcsaszáját, és ezzel kifejezetten sportos fizimiskát szab népszerű kompakt modelljére a Ford: a világ legnagyobb számban eladott személygépkocsija hamarosan új fényszórókkal, átrajzolt lökhárítókkal és az egykor a Ford-birodalomhoz tartozó Aston Martin jellegzetes hűtőmaszkjait idéző pajzzsal jön a faceliftes Focus. 
Hivatalos fotókon a megújuló Ford Focus 2
A hátsó lökhárító és lámpatestek sem maradnak érintetlenül, de egyébként nem számítunk nagy újdonságokra. Fontos változás várható a beltérben: kevesebb gomb, letisztultabb kialakítás nyit új korszakot a Ford életében. 
A motorválaszték érdemben nem változik, a jelenlegi erőforrásokat tisztították tovább. Jön azonban két új motor: mindkettő másfél literes, az egyik dízel, a másik egy EcoBoost benzines. A cég konnektoros hibrid hajtásláncon dolgozik, ehhez a C-Max rendszerét adaptálná. 
Ugyanezek a változások érintik majd a Focus ST csúcsmodellt is, amely még agresszívabb megjelenést kap, továbbá átdolgozzák kormány- és futóművét. A motorteljesítmény (250 LE, 360 Nm) marad.
Hivatalos fotókon a megújuló Ford Focus 3