Még több lóerő, még nagyobb nyomaték, még több spoiler, még dizájnosabb kipufogó – van, akinek az autózás erről szól. A Mansory tuningműhely rájuk gondolt, amikor bemutatta a Ferrari F12-es Berlinetta felpumpált változatát Mansory Stallone Ferrari F12 Berlinetta néven.

Pedig az alapverzió sem egy vézna gyerek, a LaFerrari leleplezéséig ő volt a legerősebb a családban: 740 lóerő és 690 Nm volt rátetováltatva a bicepszére. A Mansory fogott még némi szteroidot, és belenyomta az F12-es bőre alá, a V12-es, 6,2 literes motorba, így 775 lóerőre és 725 Nm-re módosította a mutatókat. 


Az eredeti Berlinetta még a kifinomult olasz tárgykultúra jellegzetességeit viseli magán, ám a Mansorynál a kültakaró kialakításánál sokszor túlzásokba estek: mintha a dizájnereknél kissé elgurult volna a gyógyszer, vagy épp ellenkezőleg, túl sok jutott nekik valamilyen szerből.

A fekete-fehér kivitel már nem túl szerencsés választás, de ez ízlés és hagyomány dolga. Az autó szemből egészen zord, a hűtőrács és a lámpák együttese (ahogy a Mansorynál prezentálják az Enzo-orrot) olyan benyomást nyújt, mintha egy földönkívüli leköltözött volna az Alföldre, és harcsabajuszt növesztett volna.

Hátul pedig a bárgyún meredő szempárra emlékeztető hátsó lámpákat csak kiemelik a kerekek mellett látható nyílások, melyek a beépített diffúzorhoz tartoznak. Ezzel együtt a Mansory hátsó része talán az egyetlen olyan rész, ami sikerültebb, mint az eredeti Berlinettáé.

Az ötküllős öntöttvas felnikben is van valami olcsóságíz, de kicsire nem adunk (elől 21, hátul 22 colosak). Belül minden rendben van, bőr és bőr (azért a piros szellőzőkre mintha egy csehszlovák húsdaráló-outletben tettek volna szert az alkotók, az eredeti sokkal elegánsabb volt), némi alumínium (pedálok), megvilágított küszöbök, szénszálas betétek.
Nehezen tudunk persze a célcsoport fejével gondolkodni, hiszen a Mansory elsősorban nem Magyarországon, nem is Európában fog gazdára lelni, hanem az arab világ gazdagabbik felén, matt fényezésű Bentley-k, aranyozott Hummerek között. Ott pedig egészen más hatást kelthet, mint mondjuk a Rottenbiller utcában.