A Genfi Autószalon egyik legizgalmasabb autója nem a nagy autógyárak standján tűnt fel, hanem a Ferrarihoz ezer szállal kötődő Pininfarinánál. Vagány forma, izgalmas részletekkel. Az olasz formatervező cég Sergio Concept Car néven mutatta be tanulmányautóját, melyet egy Ferrari 458 Spiderből alakított ki-át.

Az autó legfeltűnőbb jellegzetessége, hogy nincs szélvédője, helyette két bukósisakot kap a kedves vevő – azaz operába menni, főleg hölgyeknek nem a legpraktikusabb. A kétüléses autó ezen kialakítása a vezetés közbeni eszmecseréknek se kedvez – mondjuk úgy, a gazdag, de elhidegült házaspároknak ideális. 

Ferrari rossz házasságokhoz 2
A Sergio név a tavaly 85 évesen elhunyt legendás formatervezőre, Sergio Pininfarinára utal, akinek szellemiségét, kreativitását, innovációs elveit próbálja ez az autó megtestesíteni, s aki olyan autóknak adott formát, mint a Ferfari F40-es. 
Az autó 4,5 méter hosszú, majdnem két méter széles, de csak 1,14 méter “magas”. Az 1280 kilós közúti rakétát V8-as 4,5 literes motor hajtja, amellyel 3,4 másodperc alatt juthat százra, a csúcssebessége pedig 320 km/óra. Nem akármilyen élmény lehet ez még bukósisak használatával is.
A videóban érdekes felvételeket láthatunk a számítógépes tervezőprogram működéséről is.