A Genfi Autószalonon bemutatkozott a vadiúj Dacia Logan MCV. Egy hajszállal még hatalmas elődjénél is hosszabb, bár helykínálatában nem vetekedhet vele – igaz, erre már nincs is szükség.


A Logan MCV az alsó- középkategóriába sorolható hagyományos, ötszemélyes kombi, tekintélyes 573 literes csomagtérrel.

A 4,49 méteres autó alacsonyabb és kevésbé sarkos, mint elődje, a kettő közötti legfontosabb különbség a felfelé nyíló csomagtérajtó. Ezzel a megoldással egy új, népes vásárlói réteg nyílhat meg a Dacia számára, amely napjaink legjobb ár-érték arányú kombijainak fogja megnehezíteni a napjait.

A Logan MCV felszereltsége és motorválasztéka megegyezik az ősszel bemutatott lépcsőshátú Loganéval. A gyári LPG átalakítással is kérhető, 1,2 literes, 75 lóerős benzinmotor mellett a takarékos háromhengeres TCe 90 turbómotor is megjelenik a kínálatban.

A 1,5 literes dízelmotor 75 vagy 90 lóerős kivitelben kapható, 3,8 l/100km átlagfogyasztással. A kedvező károsanyag-kibocsátású motorok fogyasztása további 10 százalékkal csökkenthető a rendelkezésre álló Eco üzemmód aktiválásával.

A Logan MCV uniós kivitelein alapáras az ESP és a négy légzsák; a kényelmi tételek között gyári navigációs rendszer, tempomat és tolatóradar is szerepel. Vélhetően a legolcsóbb családi autóként érkezik a piacra.