A jövő heti hivatalos leleplezés előtt a MINI megmutatta az új John Cooper Works Countrymant, a márka szabadidő-autójának sportváltozatát. Az autó lényegében a rali-világbajnokságon vitézkedő MINI Countryman WRC utcai rokona, az alapok ugyanazok, hasonló motor, hasonló hajtással.


A modell kellően agresszív külsőt mutat az új spoilerek, a sportfutóművel leültetett karosszéria és a 18 colos kerekek használatával. Persze nem hiányzik a nagy teljesítményű fékrendszer és a sportkipufogó sem. Belül sportülések, sportkormány, illetve zongoralakk vagy vörös betétetek jelzik a különleges kivitelt az utasoknak.

A versenyautóhoz hasonlóan itt is 1,6-os turbómotor biztosítja a teljesítményt, 218 lóerő a maximum. Normál helyzetben 280 Nm a nyomaték csúcsa, de túltöltéssel rövid ideig 300 Nm-t is képes produkálni a motor. Mindez pedig abszolút átalakul dinamikába, hiszen a korábbi JCW modellekkel ellentétben a Countrymanben nemcsak az első, de mind a négy kerék hajtott, akárcsak a WRC esetében.

Hét másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára a kocsi, végsebessége hatfokozatú manuális sebességváltóval 225 km/óra, hatsebességes automatával 223 km/óra.

A modell árát Egyelőre nem hozta nyilvánosságra a MINI, de erre van még idejük, mivel csak ősszel kezdik forgalmazni Európában a JCW Countrymant.