A Suzuki Swift sportváltozata széleskörű elismerést vívott ki, még a sok száz lóerős izomautókhoz szokott angol újságírók is elismeréssel szóltak a virgonc kisautóról.

Ezért hatalmas várakozás előzte meg a Genfi Autószalonon történt leleplezést. Az eddig csak sejtelmes rajzokon látott Suzuki Swift Concept S már magán hordozza a szériaverzió stílusjegyeit, lényegesen vérmesebb külsőt kap a sportverzió.

A belső üt, mint az ipari

A belső üt, mint az ipari

A belső üt, mint az ipari


Vaskos légbeömlők övezik a hatalmas hűtőrácsot. Az X-Men-ből szabadult Rozsomák letépett karmait is felfedezhetjük, ha hunyorogva bámuljuk az érdekes fémbetéteket. Ez a harsány megjelenés végigfut az autón, kamulégbeömlők és hatalmas hátsó szárny feszegetik a jó ízlés határait. Belül viszont ipari áramként üt a sárga színben pompázó bőr Recaro garnitúra, és a műszerfal sem hagy kívánnivalót maga után.

A Concept S méreteit tekintve maradt saját kategóriájában, 3,89 méter hosszú, 1,76 méter széles és 1,48 méter magas a tengelyek közti távolság pedig 2,43 méter. Így minden adott, hogy a hegyi utak rémévé avanzsáljon a kis sárga japán, ám a száguldás konkrét számait még homály fedi.

Várjuk a szériaverziót

Várjuk a szériaverziót

A pletykák hamisnak bizonyultak, a Suzukiban nem fog a Volkswagentől származó TSI egység dolgozni, marad a saját 1.6 literes benzines. A váltó viszont csere érett, a szériaverzióban már nagy valószínűséggel egy hatsebességes változatot nyüstölhetnek a tulajdonosok.