A Lexus csúcsmodellje már kapható hibrid motorral, hamarosan tavasztól a BMW Hetesből is rendelhető ilyen, az Audi sem akar lemaradni. Genfben meg is mutatta, hogyan képzeli, elkészítették az A8 hibrid kivitelét, egyelőre tanulmányként.

Más gyártókkal ellentétben nem egy nagy benzinmotort társítottak villanymotorral, hanem az amúgy az A8 kínálatában nem szereplő, 2,0 literes négyhengerest. A turbómotorhoz nyolcfokozatú sebességváltó kapcsolódik és két alkatrész közé építették be a villanymotort. 


A benzinmotor önmagában 211 lóerős, de a villanymotor segítségével 245-re nő ez az érték. Együttes nyomatékuk 480 newtonméter. A kocsi átlagfogyasztása az erre kitalált szabvány szerint 6,2 liter. 

Tekintve, hogy a rendszer fullhibrid, tisztán villanyautóként is képes közlekedni, de ez legföljebb arra jó, hogy a magas rangú vezető zajmentesen érkezzen meg a vörös szőnyeghez, hiszen maximum két kilométert és legfeljebb 65 km/órás sebességet tud így elérni az A8 hibrid.  Ám ha mindkét motort beveti, már a 235 km/órás tempó sem lehetetlen. Így 7,6 másodperc alatt gyorsul százra a luxusautó.

Az Audi A8 nem marad mindig tanulmány, a gyár bejelentette, hogy 2011-től gyártásba kerül, ám még azt megelőzően már az idei év végétől megvásárolható lesz a Q5 hibrid variánsa.