Hat éve van piacon a Maserati Quattroporte jelenlegi változata, az eltelt időszak alatt 14 országban 56 különféle díjat, elismerést kapott az olasz négyajtós. Ennek kapcsán a 80. Genfi Autószalonon egy limitált kivitelt mutat be a Maserati. Elkészült az Award Edition, azaz a díj kiadás.

Az autó alapját a Quattroporte legutolsó és egyben legsportosabb változata, a Sport GT S adja. Motorja Ferrari eredetű V8-as, 440 LE teljesítménnyel.

Az Award sorozat modelljei azonnal felismerhetőek a most kitalált Quarzo Fuso festésről, amely arany árnyalattal megbolondított, gyöngyházbeütésű, metálszürke színt takar. A fényezéshez remekül passzoló barnás sötétkróm díszíti a hűtőmaszkot, az oldalsó légnyílásokat, de ugyanez a szín kerül a 20 colos keréktárcsákra is.  

Követi a karosszéria színét

Követi a karosszéria színét

Követi a karosszéria színét


Belül is maradt a recept, megőrizték az autó eleganciáját, csupán egy új színkombinációt találtak ki. Az üléseket hagyományos bőr és Alcantara borítja vegyesen, a tetőkárpit tisztán Alcantara, ezek színe követi a karosszériáét, a műszerfalbetét viszont lakk fekete, a küszöböket pedig alumínium díszíti. A csomagtartó sem maradt a régi, fekete huzattal vonták be, de találunk benne hozzá illő táskát is. 

2010 második felében érkezik a kereskedőkhöz a Maserati Quattroporte Sport GTS Award Edition, az árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.