Szürkesége teszi különlegessé az Abarth Genfi Autószalonra szánt új modelljét. Nem akármilyen szín ez, hanem “Grigio Campo Volo”, az repülőtérszürke, amit régen versenyautóin használt a FIAT-ok tuningolására szakosodott vállalat. A legenda szerint a festéket az Abarth-főhadiszálláshoz közeli reptérről szerezték. Belül a versenysportba szállító Sabelt versenyülései kerültek, a parasztvakítás jegyében bőrrel bevonva. (Látott valaki bőrülést versenyautóban?)

A Grande Punto Abarth SuperSport egyébként nem más, mint egy Abarth Punto az Essesse (SS vagyis Supersport) csomaggal felvértezve. Azaz motorja 180 lóerőre képes, miközben a maximális nyomaték eléri a 270 Nm-t. Nem rossz egy 1,4-es motorból, na persze ehhez turbó is kell.

Nem csak a motorvezérlés átírása, új sportkipufogó is szükséges a nagyobb teljesítményhez, de az eredmény a mérhető másodpercek mellett a fülnek sem rossz, tekintve, hogy a gyár szerint szépen muzsikál. A Supersport modellek keményebb lengéscsillapítókkal és rövidebb rugókkal tartják a 20 milliméterrel alacsonyabbra ültetett kasztnit. A gokartos kanyarvételhez azonban kellenek a 18 colos 215/40-es abroncsok is.

Egyenesben tövig nyomva a gázt akár 215 km/órás végsebesség is elérhető, miközben egy százas sprint 7,5 másodperc alatt megvalósítható. A megállásban az eredetinél nagyobb, 305 milliméteres lyuggatott féktárcsák vannak a vezető segítségére.