Tavaly ősszel a Párizsi Autószalonra a Volkswagen elkészítette az új Golfot. A normál modellek mellett ott volt a sportos GTI is, igaz, csak tanulmányként. Most úgy tűnik legföljebb a típuspozicionálás és a gyártókapacitás miatt nem lehetett eddig kapni a GTI-t, mert a német gyártó csak minimálisan változtat a koncepción, így kerül a kereskedésekbe. Legalábbis a kiszivárgott képek szerint.


Továbbra is 2,0 literes, benzines turbómotor kerül a GTI orrába, de már nem 200, hanem 210 lóerős teljesítménnyel. A tanulmányautónál 280 Nm nyomatékot ígértek, viszont úgy hírlik, hogy a szériában már 350 vár bevetésre. A GTI 6,9 másodperc alatt gyorsulhat százra, végsebessége 240 km/óra lehet.

A hatfokozatú manuális váltó helyett felárért duplakuplungos automata is rendelhető. Reméljük ezúttal is lesz a DSG-ben  rajtautomatika. Mindenesetre az biztos, hogy az autóba új elektronikus vezérlésű differenciálzár is kerül, amely fokozhatja a vezetési élményt.

A nagyközönség a Genfi Autószalonon láthatja először élőben VW Golf VI GTI-t, amelynek forgalmazása utána rögvest megindul öt- és háromajtós karosszériával.


Párizsban közelről is megnéztük a tanulmányt