Erre nem lehet az ember felkészülve, ez olyan, mint a tornádó, a futótűz vagy becsapódó meteor. Ez az Excalibur AG Alligator, egy BMW X6 átépítés, ugyancsak sajátságos stílusban:

Gigantikus sajtreszelők kerültek a fényszórók alá

Először azt sem igen tudtuk eldönteni, mit is látunk valójában. Nagyon bizonytalanul sejlett fel az X6 sziluettje ebben a torz formában:

Ebből a szögből láttuk meg először. Nehéz volt rájönni, mit is látunk

Persze pár másodperc elteltével már több-kevésbé biztosak voltunk benne, hogy egy kegyetlenül meggyalázott BMW áll előttünk, rettenetes méretű kerekekre helyezve és ordasbrutálmocskos karosszéria-rátétekkel eltorzítva.

Visszafogott, elegáns lökhárító-újraálmodás

Ezután már az sem tudott megtéveszteni bennünket, amikor közelebb merészkedtünk a szörnyhöz, és az ablakon belesve megpillantottuk a Mercedesből származó szellőzőrostélyokat:

Mercedes szellőzők egy BMW-ben? Ez igazán a legkevesebb

No de hányas is az a kerék alatta? 21-es? 22-es? Nem, nem. Hanem:

24!

Nincs olyan szög, ahonnan ne nézne ki pazarul a kocsi, nincsenek részletek, amelyek ne lennének a tökéletességig kicsiszolva:

A fém díszítő(?)elemek és a műanyagok találkozásánál sem ügyeltek a finom átmenetre. A krómozott vasdarab alatt ellakhatna egy egércsalád


Gyönyörű

Az Excalibur AG egyébként egy kis litván cég, ahol veterán kocsikat restaurálnak, és hát néha becsúszik egy ilyen baleset is. Amit egyébként előbb-utóbb meg is vásárol majd egy elvetemült individualista, aki meglátja a kocsiban a szépet.

Ja, és hogy a szürrealitás a tetőfokra hágjon: amint nagy nehezen elszakítottuk tekintetünket erről a nagyszerű műremekről, a szomszédos standon ezt pillantottuk meg:

Ez a dolog meg közvetlenül az Excalibur mellett támasztotta az állványzatot, amíg a gazdája a Nexen abroncsok nagyszerűségéről mesélt. Na, akkor tört el végképp a szemünk, amikor őt is megpillantottuk az Alligator mellett

Most egy kicsit bizonytalanok vagyunk. Vajon léteznek egyáltalán ezek a dolgok, vagy csak belekevertek valamit a reggeli kávénkba, itt az Infiniti standján, ahol ezeket a sorokat is gépelem?