Új tanulmányautót leplez le a szeptember közepén megnyíló Frankfurti Autószalonon a Nissan. Mint a japán márka közleménye fogalmaz, a Nissan Gripz koncepciót a legendás 240Z sivatagi versenyautók és a japán országúti kerékpárok világa ihlette.

Ezenkívül még azt is elárulták, hogy a formaterv a crossoverek egy új, sportos irányát képviseli, és innovatív vezetési élményt kínál – bármit is jelent ez.


A Vezessnél mi azt feltételezzük, hogy a Gripz a második generációs Juke hírnöke lehet. A mostani hír ugyanis egészen jól összecseng a Nissan szerdai bejelentésével, amely szerint a Juke következő generációját már az Egyesült Királyságban gyártják majd. A 100 millió font értékű beruházás várhatóan 34 ezer munkahelyet teremt, de számunkra talán érdekesebb, hogy biztosan tudhatjuk, lesz utódja a Juke-nak.

A Juke egy kis szabadidő-autó, mint amilyen ezen a videón is van. 2011-ben jelent meg, így utódja várhatóan 2017-ben kerülhet piacra. Ha úgy van, mint feltételezzük, a Gripz tanulmányautó után egy évvel, azaz 2016 őszén be is mutatkozhat az új Juke sorozatgyártású változata, így pedig tartható a 2017-es piaci bevezetés.

Milyen lehet majd az új Nissan Juke? Nem hivatalos rajzok szerint ilyen:

Ez az új Nissan Juke? 1
Ez az új Nissan Juke? 2

Ez az új Nissan Juke?

Ez az új Nissan Juke?

Ez az új Nissan Juke? 8
Ez az új Nissan Juke? 9
Ez az új Nissan Juke? 10
Ez az új Nissan Juke? 11
Ez az új Nissan Juke? 12
Fotó megosztása:
Ez az új Nissan Juke? 13