Habár még januárban bejelentették, hogy 2025-től Lewis Hamilton a Ferrari versenyzője lesz, az nem volt tiszta, meddig szól a hétszeres Forma-1-es világbajnok szerződése a maranellóiaknál. Azt ugyan megemlítették, hogy több éves kontraktusról van szó, de többet nem részleteztek ezzel kapcsolatban – legalábbis idáig.

A szerződés részleteiről, valamint a Hamilton leigazolása mögött álló motivációról nemrég Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke beszélt. „Döntenie kellett, hol lehet a legnagyobb esélye világbajnoki címet nyernie 2025-ben, 2026-ban és 2027-ben? Azt mondta, hogy a Ferrarinál” – fogalmazott a Financial Times-nak a francia szakember.

Vassuer szerint Hamilton érkezése jót tehet a csapatnak, maga a brit személye ugyanis „jó embereket vonzhat” az istállóhoz, legalábbis ami a technikai szakembereket illeti. A csapatfőnök egyébként elmondása alapján örült, hogy jövőbeli pilótája megtörte 2,5 éves nyeretlen szériáját a Brit Nagydíjon, de jobban tetszett volna neki, ha az év végén távozó Carlos Sainz arat sikert Silverstone-ban.