Emlékezetes, hogy a Carlos Sainz kihagyni kényszerült a 2024-es Forma-1-es szezon második fordulóját, a Szaúd-arábiai Nagydíjat, ugyanis vakbélgyulladását sürgősen műteni kellett.

A Ferrari spanyol pilótája még vezetett a dzsiddai edzéseken, majd ezután vált világossá, hogy a hétvége folytatásában nem ülhet már autóba – igaz, az operációt követően, vasárnap már a garázsból szorított csapattársának, Charles Leclerc-nek, valamint az őt helyettesítő ifjoncnak, Olvier Bearmannek. Viszonylag könnyen megúszta, de sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, árulta el.

„Nincsenek jó emlékeim erről” – idézte fel a Nude Project podcastben. „A bahreini harmadik hely után érkeztem Dzsiddába, jól indult a szezon, de aztán csütörtök délelőtt, amikor a csapatmegbeszélések, a sajtós és a szponzori megjelenések vannak, egyre pocsékabbul éreztem magam.”

„Maga lázam volt, és állandóan a vécére szaladtam. 24 órán keresztül nagyon rosszul voltam. Pénteken be kellett ülnöm az autóba a szabadedzésere, szóval bevettem mindent, hogy lenyomjam a lázat, megfogjam a hasmenést. Sikerült is valamennyire, úgy voltam, hogy ha lent tudom tartani a lázat, és nem kell minden pillanatban a vécére mennem, képes leszek vezetni.”

„De kimerült voltam, nem ettem, nem volt erőm, és sokkal jobban izzadtam, mint általában. Életem két legnehezebb szabadedzése volt, ráadásul a meleg és a gyors kanyarok miatt a dzsiddai nagyon megterhelő pálya is. Nagyon szenvedtem.”

A spanyol végül szombat reggelre belátta, hogy így nem tudja folytatni – nagyon jól tette, hogy orvoshoz fordult.

„Megcsináltam az edzéseket, de tudtam, hogy ilyen állapotban nem leszek képes részt venni az időmérőn és a futamon. Másnap reggel hatkor is ugyanúgy voltam még, gondoltam, hogy ez nem lehet valami vírus. Még szarabbul voltam, mint két nappal korábban, úgyhogy úgy döntöttem, irány a kórház. Odamentem, megvizsgáltak, és mondták, hogy vakbélgyulladásom van.”

„Kérdeztem, hogy akkor műteni kell, ugye? Mondták, hogy igen, és megkérdezték, mióta vagyok így. Mondtam, hogy két napja, erre mondták, hogy elment az eszem, a vakbél perforációja esetén a halált kockáztattam, ráadásul az operáció is háromszor olyan hosszú lett volna. Azért még ekkor is az F1 járt a fejemben, megkérdeztem, hogy tudnak-e adni valami erőset, hogy megcsináljam a futamot, aztán másnap visszamegyek a műtétre. Mondták, hogy kizárt, mert ha bármi történik a vakbelemmel, meghalhatok.”

„Mondtam, hogy rendben, akkor operáljanak, de két hét múlva már vár rám az Ausztrál Nagydíj, arra ugye készen állok majd? Azt felelték, hogy necces lehet, egyelőre ne gondoljak arra, majd a műtét után meglátjuk. Azt mondták, a gyógyulás fizikai megerőltetés nélkül 10-14 nap lesz. A dzsiddai futam kimaradt, ami nem jött jól a bajnokság szempontjából mert biztosan buktam 12-15 pontot, de onnan már arra koncentráltam, hogy az ausztrál versenyre visszatérjek.”

Sainz vissza is tért, sőt, Melbourne-ben már futamot is nyert.