Minden eddiginél korábban, már május végén megérkezett az F1 24, a Forma-1 hivatalos videójátéka. A cím azon F1-rajongóknak is nyújthat érdekességet, akik nem játszanak ilyenekkel, ugyanis ilyenkor mindig fény derül arra, kit hova is rangsorol a Forma-1 a mezőnyben.

A játékon belül a gép által irányított versenyzők teljesítményét nagyban befolyásolja, hogy a Forma-1 szakértői és a fejlesztő EA Sports hogyan értékelték őket. A húszfős mezőnyt egy összesített pontszám mellett négy különféle területen is értékelték.

Összesítésben a pontszámok alapján 96 ponttal Max Verstappen a játék legjobb versenyzője, akit talán némileg meglepő módon Fernando Alonso követ 92-vel. Mögöttük négyen is osztoznak a harmadik helyen: Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lando Norris és Lewis Hamilton neve mellett is 89-es összpontszám szerepel. A leggyengébb 70 ponttal Logan Sargeant lett, jelentősen leszakadva a 80 pontos Kevin Magnussentől, Lance Strolltól és Csou Kuan-jütől.

A legnagyobb változás egyébként Oscar Piastri és Valtteri Bottas neve mellett szerepel. A McLaren ausztrálja a tavalyi 74-ről 84-re javított a kalkulációk szerint, míg a Kick Sauber finn pilótája 87-ről 81-re esett vissza.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az értékek nem kőbe vésettek, az EA Sports a versenyzők valós teljesítményét figyelembe véve frissíteni fogja néhány versenyenként a rangsort. Aki mélyebben is elmerülne az értékekben, beleértve az összesített mellett a négy alkategóriát (tapasztalat, rajthelyhez viszonyított pozícióváltozás, baleset- és büntetéselkerülés, tempó) is, az itt teheti meg:

Értékelt az F1, ők a jelenlegi mezőny legjobbjai 1

A 2024-es mezőny erősebbik fele

Értékelt az F1, ők a jelenlegi mezőny legjobbjai 2

A 2024-es mezőny gyengébbik fele