Jobbnak tűnt a Mercedes formája annál, mint amit mutattak a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjén. George Russell az ötödik, Lewis Hamilton végül a hetedik helyen végzett, egy szinten zárva így a Red Bull hollandjával, Max Verstappennel.

A leintés után Hamilton igyekezett megmagyarázni eredményét. „Tegnap jól éreztük magunkat. Keményen dolgoztunk, hogy javítsunk az autón, és jónak is érződött” – fogalmazott a hétszeres világbajnok. Elmondta, csapata erre a hétvégére hozott fejlesztéseiből csak egy autóra való mennyiség készült, a frissítést pedig Russell kapta meg.

„Számítottam rá, hogy nehéz lesz legyőzni George-ot a továbbfejlesztett komponensek miatt, de remek látni, hogy jönnek a fejlesztések” – magyarázta Hamilton a kettejük közti különbség feltételezett okát.

Arra végső soron azonban Hamilton sem tudott választ adni, miért csúsztak hátrébb a mezőnyben. „Nem értem. Tudom, hogy automatikusan két tizedet veszítek a kvalifikáción. Ez frusztráló és olyasvalami, amire nincs válaszom. Nem vezetek másképp, a körök nagyszerűek” – tette hozzá.