A Forma-1-ben örök kérdés, hogy mekkora részben felelősek a pilóták, illetve az alájuk rakott technika a pályán elért eredményekért. Hogy erről ki mit gondol, az személyről személyre változik. Nemrég például Zak Brownt, a McLaren vezérét kérdezték a témában a Forma-1 hivatalos podcastjában azt követően, hogy Miamiban már azt prognosztizálta, hogy Adrian Newey távozásával csak az első dominó dőlt el a Red Bullnál.

Az amerikai szakember az autó vagy pilóta kérdéskörben próbált középen állást foglalni. „Mindkettőre szükség van. Sztárpilóta nélkül nem gondolom, hogy nyerhetsz, tehát mindkettő kell.”

Brown ezzel együtt a jelenlegi mezőnyről is állást foglalt. „Hat-hét versenyző van a mezőnyben, aki világbajnok lenne a Red Bullba ülve. Max [Verstappen – a szerk.] a valaha volt egyik legjobb pilóta, de nem gondolom, hogy bármelyik másik mai autóval bajnok lenne a Red Bullon kívül. Viszont ha megnézzük a különbséget Sergio Perezzel szemben, aki szintén remek versenyző, a legjobb napjain pedig képes együtt menni Maxszal, láthatjuk a különbséget. Max különleges munkát végez” – fogalmazott a csapatfőnök, kiemelve, hogy a holland mekkora különbséget is teremt csapaton belül.

Brown egyes mondatai azt sugallhatják, hogy a csapatfőnök beleállt a hollandba. Ez azonban inkább egy reálisan lefestett helyzetképnek tűnt, főleg, ha annak fényében nézzük, mit is mondott korábban Verstappenről Alain Prost négyszeres világbajnok: