Amikor Max Verstappen 2015-ben bemutatkozott a Forma-1-ben, Lewis Hamilton 22,3 százalékon állt abban a statisztikai mutatóban, ami azt fejezi ki, hány százalékát nyeri meg egy versenyző azoknak a futamoknak, amelyeken rajthoz állt.

A következő években Hamilton sorra gyűjtögette a világbajnoki címeket, így egyéni csúcsként 36,3 százalékos mutatóig jutott. Még 2021-es, dzsiddai utolsó győzelme után is 35,8 százalékon állt az angol versenyző.

Hamilton mutatója azóta szabadesésben van, Max Verstappené meg éppen ellenkezőleg, rakétaként száguld felfelé. Hamilton jelenleg 30,56 százalékát nyerte meg azoknak a futamoknak, amelyeken elindult, míg Verstappen 30,53 százalékon áll. A Racefans grafikája remekül szemlélteti, mennyire ellentétes pályát jár be éppen a két pilóta.

F1: Verstappen újabb egyedülálló mutatóban előzi meg Hamiltont 2

Grafika: Racefans.net

Ha nyer, Verstappen már a jövő heti Miami Nagydíjon előzhet, de előbb-utóbb biztosan Hamilton elé kerül. Sőt, ha minden a jelenlegi trendek szerint megy tovább, Hamilton 36,3 százalékos egyéni legjobbjának megdöntésére is kiváló esélye van.