Két-két pozíciót veszített a Forma-1-es Kínai Nagydíj első körében Charles Leclerc és Carlos Sainz. A Ferrari párosa a rajt utáni első kanyarkombinációban kívülre helyezkedett, így George Russell előzte meg őket a Mercedesszel, de az első kanyarokban Nico Hülkenberg is utat talált mellettük a Haas-szal.

Ezt a helyzetet Sainz szerint Leclerc idézte elő túlságosan is kemény védekezésével. Ő ugyan nem mondta monacói csapattársáról, hogy átlépett egy határt, azért nem volt elégedett. „Inkább nem kommentálnám. De egyértelmű, hogy ez két pozíciónkba került, mely egyikőnknek sem segített” – fogalmazott a spanyol.

„Tekintettel arra, hogy milyen volt a tempónk, lehetetlen volt az ötödik helynél jobbat elérni. Rossz volt a rajtunk és az 1-es és 2-es kanyarokban pozíciókat vesztettünk. Innentől fogva csak utolérni próbáltuk a többieket. Nagyon korán, kb. a 18. körben ki kellett állnunk a kemény gumikért és egy kiállással autózni. Mintha örökké a kemény gumikon mentünk volna, melyekkel nem lehet sokat előrelépni.”

„Legalább megmentettük az ötödik helyet, ami az autó hétvégi tempójára és a meghozott döntéseinkre való tekintettel a maximum volt, amit elérhettünk. Lesznek pályák, ahol mi leszünk erősebbek, lesznek, ahol a McLaren” – mondta Sainz, hozzátéve, várja már a Ferrari fejlesztési csomagját, mely remélhetőleg előrelendíti őket teljesítményszempontból.