A Red Bull az idei szezonban egyelőre elégedett Sergio Perez teljesítményével. A mexikói mintha közelebb lenne Max Verstappenhez, mint korábban, a bajnokságban is stabilan második, ez a teljesítmény pedig elegendő lehet a szerződéshosszabbításhoz.

Igen ám, de van egy vitás pont, amellyel kapcsolatban nehéz lesz megtalálni a közös nevezőt, így viták forrása lehet a jövőben. Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke az egyik Kínában adott nyilatkozatában már jelezte is, hogy a tárgyalások elkezdődtek ugyan Perezzel, de a „szerződés hossza” problémát jelenthet.

A Red Bull egy évvel szeretné meghosszabbítani Perez szerződését, a mexikói viszont Marko nyilatkozatára reagálva kijelentette, hogy „legalább kétéves” új szerződést szeretne.

„Szerintem úgy lenne logikus, ha a következő szerződésem legalább két évre szólna” – mondta Perez az ESPN-nek, elsősorban a 2026-os szabályváltoztatásokra célozva. „A következő szezon közepén rengeteg új fejlesztés indul el. Emiatt fontos, hogy egy hosszú távú projekt részese legyek.”