A múlt héten jelentették be a felek, hogy Fernando Alonso szerződést hosszabbít az Aston Martinnal. A kétszeres Forma-1-es világbajnok új kontraktusa 2026 végéig szól csapatával, ahol már a kezdetek óta hangsúlyozták, mennyire szívesen dolgoznának a továbbiakban is a spanyollal.

A szerződés bejelentésekor a csapatfőnök, Mike Krack úgy fogalmazott, hogy „Fernando hű volt a szavához: amikor eldöntötte, hogy folytatja a versenyzést, velünk beszélt először”. Ezt megelőzően, még az Ausztrál Nagydíj magasságában a 32-szeres futamgyőztes is azt emlegette, hogy amennyiben a folytatás mellett dönt, első számú célpontja az Aston Martin lesz.

Ehhez képest a spanyol nemrég elmondta, ő mégiscsak körbekérdezett a Forma-1-es csapatoknál a szerződéshosszabbítás előtt, hogy mi is náluk a helyzet. „Beszéltem másokkal is, igen. Szerintem ez normális, amikor tárgyalni kezd az ember. Mindenkit meg kell hallgatni. Ez egy normális eljárás, és szerintem tisztességes dolog meghallgatni az ajánlatokat, és látni, hogyan is mozog a piac.”

„A fejemben az Aston volt a logikus lépés. Végső soron az Aston Martinnál éreztem azt, hogy nekik kellek a legjobban. A többi párbeszéd könnyed volt, semmilyen megegyezésig nem jutottunk el” – fogalmazott Alonso.