A 2023-as Miami Nagydíj időmérője óta kellett arra várni, hogy Sergio Perez önerőből újra az első sorba verekedje magát a Red Bull-lal. A húsz futamos sikertelen széria véget ért Szuzukában azzal, hogy a mexikói második lett a kvalifikáción csapattársa mögött.

Jól jön ez a jövőjét illető találgatások szempontjából: Pereznek idén lejár a szerződése a Red Bullnál, az ilyen teljesítmények azonban elősegíthetik maradását. Helmut Marko szerint épp ez, azaz pozíciót illető bizonytalanság „doppingolta” a hatszoros futamgyőztest.

„Tavaly ez volt Sergio legrosszabb versenye. Minden rosszul alakult akkor, szóval azt gondolom, a mostani eredmény elégedettséggel tölti el. Láthatjuk, hogy képes erre.”

„Talán az is szerepet játszik ebben, hogy a jövő évi szerződése forog kockán – idén jóval korábban, mint általában”– fogalmazott a Red Bull tanácsadója. „Úgy tűnik, ez elég motiválóan hat rá.”

„Általában április előtt egyáltalán nem beszélünk pilótakérdésekről, de valahogy ez az egész dolog előrejött. Ez viszont számunkra még túl korai. Biztosan várunk még, mielőtt döntést hozunk” – mondta Marko.