Fernando Alonso nem akar kiszállni, akár 50 évesen is versenyezne a Forma-1-ben az Aston Martin kétszeres világbajnoka. „Korábban 41 vagy 42 évet mondtam volna, most úgy gondolom, hogy még jó pár év bennem van” – mondta Alonso az idei autó bemutatóján.

„Ha az ember motivált, és teljesen átadja magát az F1-nek, akkor 48, 49 vagy akár 50 évesen is ott lehet a mezőnyben. Én fittebb vagyok, mint valaha.” Alonsónak egyelőre persze nincs semmi konkrétuma a jövőjét illetően.

„Az idei szezonra szól még a szerződésem, de nem tudom még, hogy meddig folytatom. Vannak más dolgok is az életben, amik érdekelnek. Mindenesetre az Aston Martin lesz az első tárgyalópartnerem, de jó helyzetben vagyok, mivel a mezőny jelenlegi három világbajnokából csak én vagyok szabad a 2025-ös évre” – utalt arra, hogy a címvédő Max Verstappent hosszú távú szerződés köti a Red Bullhoz, míg Lewis Hamilton jövőre elhagyja a Mercedest, és a Ferrarinál folytatja. Alonso azt mondta, nem tárgyalt a Mercedesszel a megüresedett pozícióról.

Arról ugyanakkor érdekesen nyilatkozott, hogy Hamilton nemrég egy gyerekkori álom megvalósulásának nevezte azt, hogy beülhet a Ferrariba. „Egy éve még nem ez volt az álma, nem? Mint ahogy két hónapja is másról álmodozott” – csipkelődött Alonso.