A Haas legutóbbi sikertelen óvása után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) változtatásokat tervez a felülvizsgálati kérelmek kapcsán. A jelenlegi szabályok szerint a csapatoknak 14 napjuk van arra, hogy felülvizsgálatot kérjenek bizonyos felügyelői döntések kapcsán, vagyis a szó szoros értelmében valójában nem pontosan „óvásról” van szó.

Az idei szezonban több csapat is élt a felülvizsgálati jogával, az FIA-nál azonban valószínűleg kiverte a biztosítékot, hogy a Haas a határidő letelte előtt egyetlen nappal kérte az Amerikai Nagydíjon figyelmen kívül hagyott pályaelhagyások ismételt vizsgálatát.

A Motorsport.com szerint a határidőt jóval szűkebbre szabnák, 14 helyett négy napig lehetne felülvizsgálatot kérni. Ez persze a csapatok számára jelentősen megnehezítené a releváns bizonyítékok összegyűjtését. A felülvizsgálati kérelem megindítása jelenleg ingyenes, a jövőben 6000 euróba (2,3 millió forint) kerülne, bár ez a Forma-1-ben jelképes összegnek számít, csupán némi adminisztrációs költség-hozzájárulásnak felel meg.