Újra minden a régi, legalábbis ami Max Verstappen egyeduralmát illeti, a holland versenyző ugyanis senkitől sem zavartatva nyerte meg a Forma-1-es Japán Nagydíjat. Idei 13. és pályafutása 48. győzelmét követően a holland karnyújtásnyira került harmadik világbajnoki címétől, mögötte pedig Lando Norris és Oscar Piastri biztosította be a McLaren kettős dobogóját.

A szuzukai dobogósokkal 1996 világbajnoka, Damon Hill készítette az interjúkat.

„Hihetetlen hétvége, nagyszerű, hogy itt győztünk” – kezdte Verstappen. „Minden gumikeveréken remekül működött az autó. A legfontosabb, hogy megnyertük a konstruktőri bajnokságot. Nagyon büszke vagyok mindenkire a pályán és a gyárban dolgozók közül. Hihetetlen évünk van.”

„Túlságosan kiforogtak a kerekeim a rajtnál” – értékelte a versenyét a kétszeres vb-győztes. „Utána viszont nagyon sima versenyem volt.”

Norris: Majdnem elkaptam Verstappent 2

A Forma-1-es Japán Nagydíj dobogósai (b-j): Lando Norris (brit, McLaren, 2.), Max Verstappen (holland, Red Bull, 1.), Oscar Piastri (ausztrál, McLaren, 3.). (Fotó: Clive Rose/Getty Images)

„Újabb lenyűgöző napot zártunk azzal, hogy elhoztuk a második és a harmadik helyet. Majdnem elkaptam Maxot, de hát Max az Max, a 2-es kanyartól már nem volt esélyem. De megpróbáltam, a tempó viszont mindenkihez viszonyítva rendkívül erős volt” – osztotta meg gondolatait idei negyedik második helye után Norris.

„Nem vagyunk közel Maxhoz, viszont nem is vagyunk mérföldekre tőle, emiatt örülök. Oscar miatt szintén boldog vagyok, hiszen első dobogóját szerezte az F1-ben, gratulálok neki. Közeledünk tehát, és próbáljuk folytatni az eddig kiemelkedő fejlődésünket. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, és azokra az előrelépésekre, amiket hétvégéről hétvégére megteszünk.”

„Ez határozottan különleges, nagyon sokáig fogok emlékezni rá” – mondta első F1-es dobogójáról Piastri. „Nem tudom elégszer megköszönni a csapatnak, amiért megkaptam ezt a lehetőséget. Nem sokan mondhatják el magukról ugyanis, hogy ilyen lehetőséget kapnak az élettől, nekem viszont már az első szezonomban megadatott. Ugyan nem ez volt a legjobb versenyem, a végén elég volt a serleghez, így nagyon boldog vagyok.”