Ahogy arra számítani lehetett, az AlphaTauri Japánban bejelentette 2024-es Forma-1-es felállását. Helyszínválasztásuk nem volt véletlen, ebből pedig már lehetett következtetni arra, hogyan is néz majd ki a jövőre már biztosan más néven induló csapat pilótapárosa.

A magyar idő szerint szombat hajnalban kiadott közleményben azt írták, hogy

Cunoda Juki és Daniel Ricciardo vezetik majd 2024-ben az autóikat.A jelenleg Ricciardo helyetteseként remeklő Liam Lawson tartalékosi szerepkörben marad, melyet mindkét energiaitalos csapatnál betölt majd, emellett pedig a tesztelésre, a szimulátorozásra és a fejlesztésre koncentrál majd.

A közlemény a pilóták közül csak Cunoda és Ricciardo reakcióit idézte, akik a szokásoknak megfelelően rendkívül örültek a híreknek, és alig várják 2024-et, illetve az előttük álló kihívásokat. Náluk már érdekesebbet mondott Franz Tost csapatfőnök, akinek szavaiból ki lehet olvasni azt is, miért így döntött a csapat.

„Jövőre a technikai szabályok javarészt változatlanok maradnak, így logikus volt, hogy ezzel a pilótafelállással is folytassuk. Rendkívül elégedett vagyok a fejlődéssel, amint Juki mutatott az elmúlt 2,5 évben, és a futamgyőztes tapasztalattal bíró Daniellel az egyik legversenyképesebb párosunk lesz a 2024-es rajtrácson” – fogalmazott a szezon végén leköszönő szakember.