Rob Mashall (nyitóképünkön a melbourne-i dobogón) majdnem a kezdetektől, 2006-tól dolgozott a Red Bull Forma-1-es csapatánál, a brit szakembernek hangsúlyos szerepe volt a 2010-es évek eleji dominanciában, az utóbbi években pedig a főmérnöki pozíciót töltötte be Max Verstappenéknél.

2024 januárjától viszont már a McLarennél folytatja, ő lesz a tervezésért és mérnöki munkáért felelős technikai igazgató, a wokingiakhoz 2014-ben szintén a Red Bulltól érkezett aerodinamikus Peter Prodromouval és a Ferraritól átcsábított David Sanchezzel együtt alkotják majd a csapat műszaki igazgatói bizottságát, közvetlenül a csapatfőnöknek, Andrea Stellának felelve.

„Hihetetlenül örülök, hogy Rob csatlakozik a McLarenhez. Több mint 25 év motorsportos munkával a háta mögött igen komoly szaktudás és tapasztalat birtokában van” – mondta Stella, aki azt is kifejtette, hogy miután az elmúlt néhány szezonban nem folytatódott az előrekapaszkodásuk, alapos átszervezés mellett döntöttek, ennek része Marshall megszerzése is.

A Red Bull részéről a csapatfőnök, Christian Horner is megerősítette a szakember távozását:

„Szeretnénk köszönetet mondani Robnak az elmúlt 17 évben a csapatnál végzett munkájáért. Kiemelkedő munkát végzett a 2010 és 2013 között négy kettős bajnoki címet hozó autók generációján. Hiányozni fog a munkája, de még egyszer köszönünk neki mindent, illetve a legjobbakat kívánjuk neki az új szerepében!”